Fosa septica are patru parti majore

Daca gospodaria dumneavoastra are o fosa septica, tine de responsabilitatea dumneavoastra ca proprietar de casa sa o intretineti. Inlocuirea fosei septice poate fi un proiect major de renovare a casei, asa ca veti fi mai avantajati daca o intretineti si o mentineti in stare buna de functionare. Un sistem de fosa septica bine intretinut este obligatoriu mai ales daca planuiti sa va vindeti casa in viitor. Aici sunt datele de baza despre fose septice ecologice si ce puteti face pentru a-l mentine pe al dumneavoastra in conditii optime.
Un sistem septic normal are patru parti majore. Exista o teava care leaga casa de fosa septica, fosa septica in sine, campul de drenaj si solul din jurul casei dumneavoastra. Unii oamenii isi fac griji de posibilitatea ca deseurile din apele menajere uzate sa nu contamineze solul si apele potabile. Totusi, microbii din sol vor descompune si digera majoritatea acestor contaminanti inainte ca acestia sa ajunga in rezervele de apa.
Teava din casa dumneavoastra transporta toate apele uzate din caminul dumneavoastra pana la fosa septica. Aceasta este etansa si confectionata dintr-o varietate de materiale si ingropata in curtea dumneavoastra. Unele dintre cele mai noi au valve la nivelul pamantului si sunt acoperite; in acest fel, inspectiile si golirea fosei sunt mult usurate si fac din intretinerea fosei un proces mult mai usor.
In principiu, ceea ce face o fosa septica este sa permita separarea deseurilor solide de cele lichide. Fosele septice au de obicei un fel de filtru pentru a preveni raspandirea solidelor pe campul de drenaj. Pentru ca fosa dumneavoastra septica sa functioneze eficient trebuie sa evacuati periodic sedimentele de pe fundul acesteia. Acest proces este cea mai ieftina metoda de a va intretine fosa septica.
Campul de drenaj este o portiune din pamantul dumneavoastra care trateaza apele uzate pe masura ce acestea sunt eliminate de fosa septica. De fiecare data cand mai multa apa uzata ajunge in fosa septica, apa partial tratata este impinsa din ce in ce mai departe. Daca este evacuata prea multa apa odata, campul de drenaj va fi inundat, cauzand alte inundatii atat in casa dumneavoastra, cat si pe campul septic. Curatarea acestei mizerii poate fi un proces murdar si costisitor.

Solul este considerat o parte a sistemului de fosa septica deoarece este nevoie de un tip adecvat de sol pentru a filtra si trata apele uzate. Solul poate inlatura orice virusi si bacterii daunatoare din apele uzate astfel incat aceasta sa nu devina periculoasa pentru sursele apropiate de apa.
Este foarte important sa va intretineti in mod corespunzator fosa septica. Daca nu o tratati si curatati in mod regulat, va veti confrunta cu o gama larga de probleme. Inlocuirea unei fose septice este o lucrare de renovare foarte scumpa, atat in ceea ce priveste partile componente, cat si in ceea ce priveste timpul necesar. Daca abuzati de campul de drenaj s-ar putea sa fiti fortati sa gasiti alte cai de tratare a apelor dumneavoastra uzate. Daca insa aveti grija corespunzator de fosa septica, veti avea un sistem de tratare a apelor menajere extrem de eficient timp de multi ani.